Hamam böceği, nemli ve rutubetli ortamlarda yaşayan zararlı haşerelerdir. Hamam böcekleri nemli ve pis alanlardan, yaşam alanlarımıza bakteri taşımaktadır. Hamam böceği ilaçlama, yaşam alanlarınızda ki bakterileri kapsamlı olarak temizlemekte ve sizlere güvenli yaşam ortamları sunmaktadır BETİS ilaçlama, tüm haşere türlerine karşı sağlamış olduğu ilaçlama hizmetlerini Sağlık Bakanlığının onayıyla gerçekleştirmektedir.
Hamam Böceği İle Mücadele Nasıl Yapılır?
Hamam böceklerine en kısa sürede müdahale edilmelidir. Bireysel olarak yapılan, hamam böceği ilaçlama uygulaması sonuç vermemektedir.. Hamam böceklerine karşı bilinçsiz olarak uygulanan ilaçlama, bu böceklerin bağışıklığını güçlendirmektedir. Bu sebeple profesyonel destek alınmalıdır. Hamam böceği ilaçlama şirketleri ile anlaşmak gerekmektedir. İlaçlama sonrasında, tüm hamam böcekleri ölmüş olsa dahi, yumurtalar tamamen yok olamayabilir. Yumurtalardan çıkan hamam böcekleri evinizi yeniden istila eder. Bu sebeple, profesyonel şirketlerle anlaşmanız gerekmektedir. gerekli önlemler alınmadığı takdirde hamam böceklerinden kurtulmanız mümkün olmayacaktır. İçinde olduğu alana yumurtalarını bırakarak gizlenen hamam böcekleri en çok kullanılmayan eşyaların arasında görülmektedir. Aynı zamanda yuva oluşturmak için karanlık alanları seçen hamam böcekleri, ışığa karşı duyarlılığı az olan canlılardır.
Hamam Böceği Zararları Nedir?
Hamam böcekleri, insanlara hastalık bulaştıran taşıyıcılardır. Hamam böcekleri yalnızca insanlara değil, evcil hayvanlara da hastalık bulaştırmaktadır. İnsanları ısırmayan ve kemirmeyen bir böcek türü olsa da salyası ile pek çok hastalığın bulaşması gerçekleşmektedir. Bu nedenle hamam böceği ilaçlama uygulaması yaptırmak, sağlı açısından büyük öneme sahiptir. Kaliteli böcek ilaçları ile yapılması gereken uygulama için profesyonel ilaçlama firmalarından hizmet almak gereklidir. Hamam böceklerinin gezindiği alanların dezenfekte edilmesi de oldukça önemlidir. Özellikle küçük çocukların ve bebeklerin bulunduğu ortamlarda bu gibi böceklerin bırakmış olduğu mikropların yaşaması oldukça tehlike saçmaktadır.
Hamam böceklerinden geçen bazı hastalıklar şunlardan oluşmaktadır;
Verem mikrobu, dizanteri mikrobu, hepatit mikrobu, atraks mikrobu, astım hastalığı mikrobu, alerjik rahatsızlıklar, gıda zehirlenmesi gibi rahatsızlık ve hastalıklara neden olmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için hamam böceği ilaçlama uygulamasının önemi büyüktür.
Hamam böceği ilaçlama firması, 7 gün 24 saat boyunca, kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Bakanlık onaylı ilaçlarla hizmet veren firmamızdan, dilediğiniz her zaman randevu alabilirsiniz.
Bir Telefon Kadar Yakınız
Kampanya Devam Ediyor
BETİS TEMİZLİK
www.betistemizlik.com
Saat
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi
1
Bugün Toplam
6
Toplam Ziyaret
211582
Döviz Bilgileri
Alış
Satış
Dolar
21.4415
21.5274
Euro
22.9420
23.0340
HİDROJEN PEROKSİT
HİDROJEN PEROKSİT
HİDROJEN PEROKSİT
CAS numarası:
7722-84-1
EC Numarası:
231-765-0
PubChem:
784
ChemSpider:
763
Donma noktası :
-0,43°C
Kaynama noktası :
150,2°C
Molar kütle:
34,0147 g / mol
Yoğunluk:
1.135 g/cm3 (20 ° C, 0) 1.450 g/cm3 (20 ° C, saf)
Asitlik (pKa):
11.75
Kırılma indeksi (nD):
1,4061
Viskozite:
1.245 cP (20 ° C)
Dipol moment:
2.26 D
Açıklama
Standart Verileri Kimyasal formülü H2O2olan renksiz ve kokusuz bir sıvı olup, suda ve alkolde çözünebilen,ortama bağlı olarak indirgen ve yükseltgen özellik gösterebilen,kimyasal olarak kararlı olmayan,yoğun sıvı formunda bir kimyasaldır. Kolaylıkla su ve oksijen vermek üzere bozunabilmektedir. % 70- 90 aralığındaki H2O2 çözeltileri patlayıcı özellik gösterebilmektedir.Metal safsızlığının katalitik etki gösterdiği durumlarda bu maddenin bozulma hızı artmaktadır.Derişik halde oldukça tahriş edicidir. Genel Bilgi
Üretim ve Reaksiyonları
Hidrojen peroksit doğada kar ve yağmur içerisinde az miktarda bulunmaktadır. Eski zamanlarda baryum oksidin havada 500°C’ye ısıtılması ile elde edilen baryum peroksidin sülfat asidi ile muamelesinden elde edilmekteydi.
BaO2 H2SO 4 -- › BaSO 4 H2O 2 Suyun elektrolizi esnasında katot çevresinde meydana gelir Etil antrakinonun otoksidasyonundan elde edilebilmektedir. Derişik sülfat asidi elektroliz edildiğinde peroksidisülfat asidi elde edilir. İkincil reaksiyon olarak oluşan maddenin su ile reaksiyonundan hidrojen peroksit elde edilebilmektedir.
H2S2O 8 2H2O -- › 2H2SO4 H2O2
Kullanım Alanları
Kimya % 3’lük çözeltisi oksijenli su olarak,% 70’lik çözeltisi organik maddeleri ve anorganik iyonları oksitlemede kullanılmaktadır.0 luk çözeltisi perhidrol adı altında bu sektörde kullanım alanı bulmaktadır.
Tekstil % 30-50 arasındaki konsantrasyonları tekstil sanayiinde pamuklu kumaşları beyazlatmak maksadıyla kullanılmaktadır.
Hijyen % 3-4’lük çözeltisi oksijenli su olarak mikrop öldürücü,temizleyici olarak kullanılmaktadır.
Gıda Gıda maddelerinde beyazlatıcı olarak kullanılabilmektedir.
Kozmetik % 3-6’lık çözeltisi kozmetik sektöründe saç boyalarında katkı maddesi olarak ve saç sarartılması amacıyla kullanılmaktadır.
Su Su arıtma sistemlerinde Trihalometanlar ve haloasetik asitleri azaltırken, su arıtmada hidrojen peroksit,koku azaltma,su tadı değiştirme,ozon miktarını artırma veya azaltma maksadıyla kullanılmaktadır.
Tarım Hidroponik olarak bazı çiftçilik sulama çözümlerinde hidrojen peroksit zayıf solüsyon halinde kullanılmaktadır.
Patlayıcı Bu sektörde organik peroksit patlayıcısı oluşturmak için kullanılmaktadır.